ντετεκτιβ ορολογια και νομοθεσια

Ντετέκτιβ

Ορολογία & Νομοθεσία 

Ο ντετέκτιβ είναι ένας ερευνητής, συνήθως ένα μέλος της επιβολής του νόμου. Κάποιοι είναι ιδιώτες και μπορεί να είναι γνωστοί ως ιδιωτικοί ανακριτές.

Τι είναι ένας ντετέκτιβ;

Ενας ιδιωτικός ντετέκτιβ πρέπει να έχει έντονο μάτι, εξαιρετικές δεξιότητες παρατήρησης και αναλυτικό μυαλό. Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ, αυτοί οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν μια σειρά τεχνικών επιτήρησης και έρευνας για να συλλέξουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με νομικά, οικονομικά και προσωπικά θέματα.
Οι ιδιωτικοί ερευνητές (ντετέκτιβ) έχουν άδεια να ασκούν το επάγγελμα στο κράτος στο οποίο εργάζονται και μπορούν είτε να εργάζονται με πλήρη απασχόληση ως υπάλληλοι είτε να εργάζονται με ιδιωτικές επιχειρήσεις αστυνομικών, ιδιωτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και με μεμονωμένους πελάτες.

Η διακριτικότητα, η εχεμύθεια και η αξιοπιστία είναι βασικές αρχές που διέπουν το γραφείο ντετεκτιβ και τηρούνται αυστηρά από κάθε μέλος της αλυσίδας των ανθρώπων που θα ρίξουν φως στην υπόθεσή σας.

Σε ορισμένες χώρες, η πρακτική του ντετέκτιβ δεν είναι ακόμα αναγνωρισμένη ενώπιον των δικαστηρίων και των δικαστικών διαδικασιών. Μία από αυτές τις χώρες είναι η Πορτογαλία, όπου όποια απόδειξη προσκομίζεται χάνει κάθε σημασία όταν συλλέγεται από ένα ιδιωτικό ντετέκτιβ. περισσότερα

Νομοθεσία στην Ελλάδα

 Γραφεία ιδιωτικών ερευνών ή ιδιωτικές έρευνες specialist είναι οι επιτρεπόμενοι όροι, ενώ για τους όρους ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ή ΝΤΕNΤΕΚΤΙΒ, απαγορεύεται η χρήση τους σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ 3206/2003 ΦΕΚ 298/Α/23.12.2003. 

Ακόμα απαγορεύεται στα γραφεία ιδιωτικών ερευνών η χρήση στην επωνυμία, στα έγγραφα και κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους και γενικά λέξεις ή φράσεις ικανές να παραπλανήσουν το κοινό ότι αντιπροσωπεύουν δημόσια αρχή και ιδιαίτερα αστυνομική όπως και οι παρακάτω τίτλοι: Ντετέκτιβ, Ντετέκτιβ Αθηνα, Ντετέκτιβ Θεσσαλονικη, Ντετέκτιβ Πάτρα, Ντετέκτιβ Ιωάννινα, Ντετέκτιβ Πειραιάς, Ντετέκτιβ Ηράκλειο, Ντετέκτιβ Αγρίνιο, Ντετέκτιβ Κέρκυρα, Ντετέκτιβ Ζάκυνθο κ.λ.π ακόμα οι τίτλοι Ιδιωτικός Ντετέκτιβ, Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ, Γραφείο Ντετέκτιβ, Ιδιωτικές έρευνες Ντετέκτιβ, Αστυνομικος, detective, ntetektiv κ.λ.π, αλλά αντί αυτών χρησιμοποιούνται πλέον οι νόμιμες εκφράσεις: Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών , Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Αθήνα , Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Πάτρα, Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Θεσσαλονίκη κ.λ.π Ιδιωτικές Eρευνες, Ιδιωτικές Eρευνες Αθηνα,  Ιδιωτικές Eρευνες Θεσσαλονίκη,  Ιδιωτικές Eρευνες Πάτρα, Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών.κ.λ.π

Τι κάνει ένας ιδιωτικός ερευνητής (ντετέκτιβ);

Ένας ιδιωτικός ερευνητής  ή ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ ή ένας πράκτορας έρευνας είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να προσληφθεί από άτομα ή ομάδες για να αναλάβει υπηρεσίες ερευνών.
Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ συνήθως κάνουν τα εξής:

 • Συνέντευξη ανθρώπων για τη συλλογή πληροφοριών
 • Κάνετε διάφορους τύπους αναζητήσεων, χρησιμοποιώντας    ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή μη μηχανογραφημένα αρχεία.
 • Διεξάγετε επιτήρηση (ψάχνοντας, ακολουθώντας ή βλέποντας ένα άτομο χωρίς να παρατηρεί το άτομο αυτό).
 • Συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για την παρουσία στο δικαστήριο.
 • Επαληθεύστε την απασχόληση, το εισόδημα και τα γεγονότα στο παρελθόν ενός ατόμου.
 • Διερευνούν τα εγκλήματα πληροφορικής, όπως η κλοπή ταυτότητας και οι παράνομες λήψεις.
 • Βοήθεια σε περιπτώσεις ποινικής και αστικής ευθύνης, περιπτώσεων εξαφανισθέντων προσώπων και ασφαλιστικών απαιτήσεων και απάτης.
 • Αναλαμβάνουν το κομμάτι της έρευνας, , την συλλογή πληροφοριών, στην απόκτηση κρυφών πληροφοριών, πριν από την λήψη δράσης και την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.
 • Αναλαμβάνει, το ποινικό κομμάτι, με δικηγόρους οι οποίοι απευθύνονται σε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ ώστε να μπορέσουν να εμπλουτίσουν τον φάκελο τους, υποθέσεις ανηλίκων για τυχόν μπλέξιμο με ναρκωτικά και υποθέσεις που αφορούν την
  επιμέλεια ενός παιδιού.

Ιδιωτικές Έρευνες ΔΡΟΥΜΕΤΣΙΚΑ Α.Α

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Κάθε συνεργασία μας βασίζεται στις αρχές που χαρακτηρίζουν τη δουλειά μας και αυτά είναι…

Απόλυτη εχεμύθεια

Παρέχουμε άριστες υπηρεσίες, απόλυτη εχεμύθεια, και ταχύτητα στις ιδιωτικές έρευνες.

Συνεργασίες και εμπιστοσύνη

Με περισσότερα από από 30 χρόνια εμπειρίας, αναλαμβάνουμε με εγγυημένη επιτυχία, κάθε είδους υπόθεση και σας εξασφαλίζουμε σίγουρα αποτελέσματα, δίνοντας λύσεις σε οτιδήποτε σας απασχολεί

Αξιοπιστία

Παρέχουμε αξιόπιστα & τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία  γρήγορα, εχέμυθα και αποτελεσματικά. Υπερσύγχρονη και ασφαλή έρευνα, τα σίγουρα αποτελέσματα, αλλά και οι επιτυχίες μας δίνουν την δυνατότητα να εγγυηθούμε και για την δική σας υπόθεση.

Ανώτατο επίπεδο επαγγελματισμού

Με κυρίαρχο στόχο την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας, και βασικούς άξονες απαράβατες αξίες όπως η διακριτικότητα, η εχεμύθεια, η ασφάλεια, η εντιμότητα και η εμπιστοσύνη

Το  Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών ΔΡΟΥΜΕΤΣΙΚΑ Α.Α στην Αθήνα σας παρέχει την πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη λύση για την υπόθεση σας που έχει να κάνει με Συζυγικές και Επαγγελματικές υποθέσεις ή Υποθέσεις Ανηλίκων ή οποιαδήποτε υπόθεση που σας απασχολεί. Η κάθε υπόθεση που μας αναθέτεται αποτελεί για εμάς μια σημαντική δουλειά και προσπαθούμε πάντα να την ολοκληρώσομε γρήγορα και με απόλυτη επιτυχία!

....σε όλη την Ελλάδα

Ενδιαφέρεστε για  ιδιωτικό ερευνιτή για τη διαλεύκανση της προσωπικής σας υπόθεσης και κάθε είδους υπόθεσης στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό; Τα  Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών ΔΡΟΥΜΕΤΣΙΚΑ Α.Α Αθήνα διαθέτουν κορυφαίους συνεργάτες κατάλληλα εκπαιδευμένους με αφανή παρουσία, υψηλή πρωτοβουλία και ικανότητα διεκπεραίωσης.


περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για  ιδιωτικό ερευνιτή για τη διαλεύκανση της προσωπικής σας υπόθεσης και κάθε είδους υπόθεσης στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό; Τα  Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών ΔΡΟΥΜΕΤΣΙΚΑ Α.Α Αθήνα διαθέτουν κορυφαίους συνεργάτες κατάλληλα εκπαιδευμένους με αφανή παρουσία, υψηλή πρωτοβουλία και ικανότητα διεκπεραίωσης.


περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για  ιδιωτικό ερευνιτή για τη διαλεύκανση της προσωπικής σας υπόθεσης και κάθε είδους υπόθεσης στην Πάτρα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό; Τα  Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών ΔΡΟΥΜΕΤΣΙΚΑ Α.Α Αθήνα διαθέτουν κορυφαίους συνεργάτες κατάλληλα εκπαιδευμένους με αφανή παρουσία, υψηλή πρωτοβουλία και ικανότητα διεκπεραίωσης.


περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για  ιδιωτικό ερευνιτή για τη διαλεύκανση της προσωπικής σας υπόθεσης και κάθε είδους υπόθεσης στην Ιωάννινα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό; Τα  Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών ΔΡΟΥΜΕΤΣΙΚΑ Α.Α Αθήνα διαθέτουν κορυφαίους συνεργάτες κατάλληλα εκπαιδευμένους με αφανή παρουσία, υψηλή πρωτοβουλία και ικανότητα διεκπεραίωσης.


περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για  ιδιωτικό ερευνιτή για τη διαλεύκανση της προσωπικής σας υπόθεσης και κάθε είδους υπόθεσης στην Ηράκλειο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό; Τα  Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών ΔΡΟΥΜΕΤΣΙΚΑ Α.Α Αθήνα διαθέτουν κορυφαίους συνεργάτες κατάλληλα εκπαιδευμένους με αφανή παρουσία, υψηλή πρωτοβουλία και ικανότητα διεκπεραίωσης.


περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για  ιδιωτικό ερευνιτή για τη διαλεύκανση της προσωπικής σας υπόθεσης και κάθε είδους υπόθεσης στην Σαντόρινη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό; Τα  Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών ΔΡΟΥΜΕΤΣΙΚΑ Α.Α Αθήνα διαθέτουν κορυφαίους συνεργάτες κατάλληλα εκπαιδευμένους με αφανή παρουσία, υψηλή πρωτοβουλία και ικανότητα διεκπεραίωσης.


περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για  ιδιωτικό ερευνιτή για τη διαλεύκανση της προσωπικής σας υπόθεσης και κάθε είδους υπόθεσης στην Ζάκυνθος αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό; Τα  Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών ΔΡΟΥΜΕΤΣΙΚΑ Α.Α Αθήνα διαθέτουν κορυφαίους συνεργάτες κατάλληλα εκπαιδευμένους με αφανή παρουσία, υψηλή πρωτοβουλία και ικανότητα διεκπεραίωσης.


περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διευθυνση

Αγίου Νικολάου 53, 26225, Πάτρα, Ελλάδα

Επικοινωνια
Ωραριο

24 ώρες / 7 Ημέρες
Δευτέρα – Κυριακή